четвер, 22 вересня 2016 07:00

Українські вузи - серед найкращих у світі

Українські вузи - серед найкращих у світі

Чотири українські вузи потрапили до рейтингу найкращих університетів світу, який складає авторитетне британське видання Times Higher Education.

Усі чотири навчальні заклади посідають у рейтингу місця після 800. Це - Національний університет "Львівська політехніка", Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут", Національний університет ім. Тараса Шевченка та Харківський національний університет ім. Василя Каразіна.

Найкращим вузом світу 2016-го став британський Оксфордський університет, який скинув із п'єдесталу переможця рейтингів останніх п'яти років – Каліфорнійський технічний інститут.

Найбільша кількість вузів у рейтингу – із США і Великої Британії (148 і 91 відповідно, всього в списку 980 університетів). У топ-10 лише один навчальний заклад не з цих країн - Швейцарський федеральний технологічний інститут, що посів 9-те місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На стипендії виділили майже 4 млрд грн

Рейтинг Times Higher Education складається із 13 критеріїв. Основні показники - міжнародна студентська та викладацька мобільність, кількість міжнародних стипендіальних програм, рівень наукових досліджень, внесок в інновації, цитованість наукових статей, рівень освітніх послуг тощо.

Зараз ви читаєте новину «Українські вузи - серед найкращих у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути