понеділок, 16 січня 2017 12:58

Українка зробила відкриття, яке може врятувати від раку

Українка зробила відкриття, яке може врятувати від раку
ukr.media

28-річна Ольга Броварець, доктор наук зробила відкриття, яке допоможе в боротьбі з раком та іншими захворюваннями.
"З моменту відкриття ДНК 1953 року Вотсоном-Криком стало зрозуміло, як можна пояснити появи точкових мутацій. Їх пояснювали вбудованістю неправильних пар. Яким чином вони утворюються, яка їх природа, незрозуміло", – говорить вона.
Пари хромосом людини, які вчені називають "горбатими" через мутації в середовищі, можуть обманювати ДНК і вбудовуватися в спіраль. Як їм це вдається, вченим досі не було відомо, але Ольга обчислила закономірність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телевізор впливає на дітей більше, ніж комп'ютер
Всі свої висновки Ольга разом зі своїм науковим керівником доктором біологічних наук 66-річним Дмитром Говоруном зробили лише на комп'ютері. Для проведення експериментів зі справжніми ДНК в Україні немає технічної можливості. В США експериментально підтвердили революційні висновки Броварець. Про це передає ТСН.
Українку помітили на світовому рівні. Торік Ольга і Дмитро Говорун стали лауреатами премії Scopus Awards Ukraine в номінації "кращий колектив вчених, який досяг значних наукових результатів без західних колаборацій".

Вчений Сальвадор Азнаром Беніта і його колеги з університету Барселони з'ясували, що ракові клітини харчуються жировими. Експерименти на мишах показали, що якщо блокувати речовину, яка дозволяє раковим клітинам харчуватися жирами, можна повністю зупинити метастази.
Зараз ви читаєте новину «Українка зробила відкриття, яке може врятувати від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути