пʼятниця, 09 грудня 2016 16:35

Україна запустить свій перший супутник

Україна запустить свій перший супутник

2017 року з космодрому "Байконур" запустять перший український супутник зв'язку - "Либідь".

Це геостаціонарний телекомунікаційний супутник. Він призначений для надання послуг регіонального і закордонного телерадіомовлення, безпосереднього телемовлення, мультимедіа й інтернету, а також забезпечення передання даних, телефонії, відеоконференцій на основі VSAT.

Держава вклала в проект $335,4 млн. Супутник "Либідь" планували запустити 5 років тому, але реалізації проекту завадили проблеми з фінансуванням підприємства "Південмаш". Воно відповідає за виготовлення ракети "Зеніт", яка має вивести супутник на орбіту. Зараз "Либідь" повністю зібраний, пройшов випробування і готовий до відправки, передає ubr.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші люди переселяться на Марс через 15 років

"Державне космічне агентство України здійснює заходи для забезпечення запуску космічного апарата "Либідь" 2017 року", - розказують в агентстві.

Підрядником проекту є канадська компанія MDA. Контракт із канадцями підписаний 2009-го, проте запуск апарата з різних причин відкладали.

Україна продовжить космічну діяльність. До 2022 року планує запуск не менш як шести супутників: космічних апаратів зв'язку та мовлення "Либідь" і "Либідь-2", космічних апаратів дистанційного зондування Землі "Січ-2-1", "Січ-2М", "Січ-3", науково-технологічного космічного апарата "Іоносат".

Зараз ви читаєте новину «Україна запустить свій перший супутник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути