пʼятниця, 15 липня 2016 12:50

Україна та Німеччина домовились про подальшу наукову співпрацю

Україна та Німеччина домовились про подальшу наукову співпрацю
ckp.in.ua

У Берліні представники України та Німеччини домовились про 2-річну науково-технічну співпрацю.

"Підписання спільного протоколу є частиною нормальної та системної роботи двосторонньої комісії з науково-технічного співробітництва між нашими країнами. Протокол визначає порядок нашої взаємодії та конкретизує процедури та терміни відбору спільних наукових проектів, які фінансуються за кошти українського та німецького урядів", – заявив заступник міністра освіти і науки та співголова комісії з науково-технічного співробітництва Максим Стріха, передає прес-служба МОН.

Протокол передбачає, що 60% коштів, передбачених на фінансування двосторонніх проектів, направлятимуть на фінансування традиційних проектів, а 40% - на фінансування проектів, які передбачають структурні зміни у системі організації наукових досліджень. Окрім того, будуть залучати до оцінки наукових проектів фахівців з Німецької служби академічних обмінів (DAAD). Угода також передбачає, що наступна робоча зустріч комісії відбудеться у Києві 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти скасувало освітній рівень "спеціаліст"

Делегація українських науковців та урядовців на чолі з міністром освіти і науки України Лілією Гриневич відвідала Берлін з 11 до 14 липня. В рамках візиту відбулася конференція з питань українсько-німецького співробітництва у сфері освіти і науки "German-Ukrainian Dialogue: Prospects for Education and Science" та робоче засідання білатеральної комісії з науково-технічного співробітництва між Німеччиною та Україною.

Нагадаємо, український близькомагістральний військово-транспортний турбореактивний літак представили на авіавиставці у Фарнборо.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Німеччина домовились про подальшу наукову співпрацю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути