четвер, 06 жовтня 2016 10:05

Учні та батьки сприймають школу як каторгу - експерт

Учні та батьки сприймають школу як каторгу - експерт

Про неготовність України до переходу на 12-річне навчання повідомив цього тижня заступник голови парламентського комітету з питань науки й освіти Олександр Співаковський.

"Ні навчально-методична, ні матеріальна база шкіл України поки що не готова перейти на 12-річний термін навчання", - написав він у Facebook.

"Якщо ми рухаємось у Європу, то це - стандарт. Україна нині не готова до таких освітніх змін. Учні сприймають школу як каторгу. Для батьків краще, аби дитина мучилась 11 років, а не 12. Вони сприймають це як зайвий рік мук", - повідомив Gazeta.ua Віктор Громовий, заслужений вчитель України, освітній експерт.

За його словами, ідею запровадження 12-річної системи загальної середньої освіти не сприймають у суспільстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У школах найважче викорінити авторитарну схему - Гриневич

Більшість батьків і вчителів не підтримують ініціативи із запровадження 12-річної системи загальної середньої освіти. Про це свідчать результати опитування батьків, учителів і директорів шкіл, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" та "Юкрейніан соціолоджі сервіс" у Києві та 15 областях України.

"Україні необхідний курс на школу, яку не те що любитимуть, а хоча б ставитимуться нейтрально. Зараз у державі ми маємо освітні заклади, які паталогічно ненавидять учні, батьки, і дуже мало вчителів відчувають щастя вчителювання. Якість освіти не завжди залежить від кількості годин та тривалості навчання. Для дітей додатковий рік - це розвантаження. У закладах освіти втискають все в 11 років, коли інші країни мають додатковий рік", - додав експерт Віктор Громовий.

Нагадаємо, у четвер, 6 жовтня, народні обранці планують розглянути блок законопроектів щодо освіти й науки, зокрема, законопроект про освіту.

Зараз ви читаєте новину «Учні та батьки сприймають школу як каторгу - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути