Ексклюзиви
пʼятниця, 12 серпня 2016 10:39

Учені створили пов'язку, що вбиває 99% бактерій

  Гідрогель
Гідрогель

Вчені з Imbed Biosciences отримали дозвіл на виробництво розробленої ними ультратонкої пов'язки з гідрогелю. Пов'язка знищує практично всі відомі зараз хвороботворні бактерії.

Винахід дослідників з Imbed Biosciences отримав назву Microlyte Ag. Це - гнучкий і тонкий матеріал на зразок пластиру. Унікальність пов'язки полягає в тому, що за рахунок товщини і еластичності, якщо накласти її на рану, вона проникає навіть у важкодоступні місця, звані фісурами.

Традиційно для знищення бактерій у фісурах використовують промивання розчинами. Такий вплив триває недовго, а тому вбиває меншу кількість бактерій і збільшує реабілітаційний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові створили унікальну пов`язку для загоєння ран

Пов'язка добре прилипає до країв рани і не звалюється. Після закінчення часу її можна просто змити водою. Крім того, дослідження показали, що в міру загоєння рани пов'язка поступово відпадає сама.

Microlyte Ag має виражену протимікробну і протигрибкову дію за рахунок мікронапилення іонів срібла.

Пов'язки зі сріблом існували й раніше, але винахід вчених з Imbed Biosciences містить срібла приблизно в 100 разів менше без шкоди для антибактеріального ефекту. Менший вміст благородного металу обумовлений тим, що іони срібла надзвичайно токсичні не лише для бактерій, але і для людських клітин. Часто ускладненням під час застосування подібних рішень, існуючих зараз, було саме токсичне ураження іонами срібла.

Пов'язка вбиває 99% бактерій, з якими вступає в контакт. Її ефективність підтвердили у випробуваннях проти метицилін-резистентного золотистого стафілокока і ванкоміцин-резистентного ентерокока.

Нагадаємо, що американські вчені розробили унікальний протираковий пластир.

Зараз ви читаєте новину «Учені створили пов'язку, що вбиває 99% бактерій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути