четвер, 15 грудня 2016 12:29

Учені назвали 5 тварин, які зцілюють людей
5

Лікувальні властивості деяких тварин не піддають сумніву. Вчені давно досліджували це питання. У результаті масштабного міжнародного проекту вони офіційно оголосили 5 тварин, які можуть замінити людині лікаря.

"Лікування за допомогою братів наших менших - прогресивна галузь медицини, дивні особливості якої тільки починають освоюватися сучасними фахівцями", - наголошують вчені, передає comments.ua.

Найбільш лікувальними тваринами, на думку вчених, є коти. Вони допомагають людям позбутися від психічних розладів, неврозів і депресії. Крім того, кішки здатні вилікувати людину від алкоголізму і наркоманії. Сприятливо впливають на серцево-судинну систему - перебування з кішкою протягом невеликого проміжку часу вирівнює тиск і стабілізує серцебиття - знімають болі в суглобах і м'язах, а також рятують від захворювань опорно-рухового апарату. Коти допомагають впоратися з астмою і захворюваннями травної системи.

 

На другому місці опинилися собаки. Вони змушують свого господаря вести більш активний спосіб життя - їх треба кілька разів на день вигулювати. Це позитивно впливає на серцево-судинну систему, є профілактикою депресії. І як наслідок, людина весь час знаходиться в тонусі. Також чотирилапі допомагають при онкологічних захворюваннях. А слина собак має антибактеріальний ефект.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кототерапія - як вусаті лікують людей

Третю сходинку посіли коні. Спілкування з кіньми дуже корисно для людей з психічними відхиленнями або стресом. Часто коней використовують для лікування дітей, хворих на аутизм. Головна особливість коней - вони вміють заспокоювати. Година спілкування з конем, і прогулянка з ним замінює тиждень відпочинку на курорті. Вони також допомагають позбутися від алкоголізму і депресії. Властивості цих тварин можуть допомогти в розвитку опорно-рухового апарату і для реабілітації після травми або поранення.

 

Четверте місце займають бджоли. За допомогою них лікарі борються з такими захворюваннями, як невралгія, склероз, ревматоїдний артрит і так далі. А бджолина отрута допомагає від м'язових болів. Та й користь меду і прополісу має велике значення. Ці інгредієнти часто використовують в медицині.

 

На п'яте місці "проповзли" змії. Вони допомагають людям із хворобами суглобів і вен, знищуючи хворі клітини в організмі. Зміїну отруту використовують при боротьбі з онкологією.

 

Фахівці вважають, що подальші спостереження за реакцією організму людини на вплив тварин може привести до відкриття нових можливостей для всієї медицини. Однак наголошують, реально допомогти зможе лише та тварина, яку людина відчує "своєю".

Вчені з американського Університету Міннесоти виявили позитивний вплив котів на здоров'я їхніх господарів. Зокрема, люди, в яких живе кіт, на 40% рідше страждають на серцеві напади і живуть у середньому на 10,3 року довше, ніж інші.

Зараз ви читаєте новину «Учені назвали 5 тварин, які зцілюють людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути