пʼятниця, 11 серпня 2023 15:26

У школах запроваджують нову форму навчання

У школах запроваджують нову форму навчання
Навчальний рік 2023-2024: запроваджують нову форму навчання з дистанційною формою Фото: cheline

У вибраних школах в кожній області запроваджують нову форму навчання.

Йдеться про ті школи, де буде обрано дистанційне навчання.

Учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме шість-вісім годин на тиждень. Решту предметів діти зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Близько мільйона дітей зараз за межами України. Наше завдання — зберегти їхній зв'язок з Батьківщиною і сприяти поверненню додому", - зазначив Денис Шмигаль.

Яка ситуація з укриттями

Менше місяця залишилося до початку навчального року. Наразі 68% освітніх закладів мають укриття різного типу. Це дозволяє розмістити там 4,7 млн учнів та вчителів.

"Але цього недостатньо. Місцева влада повинна діяти активніше. Гроші на укриття уряд виділив ще у квітні – 1,5 млрд грн", - зазначив Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОН назвали дату і формат навчання

У 2023 році планують облаштувати майже 1,5 тис. укриттів, загалом їх треба збудувати 5,4 тис. Всі вони мають відповідати критеріям надійності, безбар'єрності та енергоефективності, говорить прем'єр-міністр.

"З боку ОВА має бути регулярний моніторинг безпекової ситуації в громадах. Там, де є загроза життю чи здоров'ю дітей, офлайн, тобто очного, навчання не буде. Місцева влада найкраще розуміє ситуацію у себе в громадах, а тому остаточні рішення про формат навчання будуть ухвалювати саме на місцях", - підсумував Денис Шмигаль.

До кожного школяра пропонують застосувати індивідуальний підхід. Йдеться про дітей, які раніше виїжджали з України через війну і повертаються додому

Такі рекомендації надає Міносвіти школам.Також важливо надати можливість українським дітям, які наразі перебувають в інших країнах, продовжити навчатись за українською програмою, сприяти тому, щоб вони не втрачали зв'язок з Україною і могли продовжити здобуття освіти у нашій державі.

Зараз ви читаєте новину «У школах запроваджують нову форму навчання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути