четвер, 01 жовтня 2020 13:23

TikTok та AFP спільно боротимуться з фейками

TikTok та AFP спільно боротимуться з фейками
Редакційна політика видання щодо TikTok залишатиметься незалежною. Фото: Pixabay

Новий проєкт для перевірки фактів, щоб боротися з поширенням спотвореної та неправдивої інформації, започаткували французьке інформаційне агентство AFP і соціальний додаток TikTok.

Експерти AFP моніторитимуть контент TikTok, виявлятимуть фейки серед поширюваних відео, а соціальна платформа їх видалятиме та ідентифікуватиме недобросовісних користувачів, повідомляє AFP.

Редакційна політика видання щодо TikTok залишатиметься незалежною. Географічно моніторинг поширюватиметься на Філіппіни, Індонезію, Пакистан, Австралію та Нову Зеландію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава британських збройних сил: Росія поширює фейки про коронавірус через Україну

В AFP відзначають, що пріоритетом редакційної політики агентства є розвиток якісної журналістики та поширення перевіреної інформації. У виданні з 2017 року діє підрозділ розслідувань у сфері цифрових технологій, який перевіряє інформацію, що поширюється онлайн.

Найбільша програма діє у співробітництві з Facebook, до неї з метою виявлення фейків залучили 90 журналістів із 80 країн, що працюють 16 мовами.

Компанії Google і Twitter заявили, що ще сильніше блокуватимуть дезінформацію в інтернеті напередодні виборів у США. Платформи обміну повідомленнями очікують на збільшення потоку помилкових заяв та повідомлень, які вводять в оману перед голосуванням цієї осені.

Зараз ви читаєте новину «TikTok та AFP спільно боротимуться з фейками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути