вівторок, 11 липня 2017 13:45

Стартував проект симуляції життя на Місяці

Стартував проект симуляції життя на Місяці
У житловому відсіку знаходяться 4 окремих спальних модуля, одна загальна кімната, ванна, приміщення для тварин та приміщення для переробки відходів. Фото: kloop

У столиці Китаю, Пекіні, почали експеримент із перебування людини на Місяці.

Чотири студенти-волонтери проведуть 200 днів у повній ізоляції в межах підготовки Китаю до реалізації своєї місячної програми.

Лабораторія являє ізольовану кабіну площею 160 кв. м. У ній розташовані модулі для життя волонтерів і два модулі для вирощування рослин.

"Ми прорахували все так, що кисню, який виробляють рослини, вистачить і для людей, і для тварин", - сказала Лю Хон, професор Бейханського університету.

У житловому відсіку містяться 4 окремих спальних модулі, одна загальна кімната, ванна, приміщення для тварин та приміщення для перероблення відходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апокаліпсис на Землі спровокує Сонце - науковець

"Вони можуть стати депресивні, провівши стільки часу в ізоляції. Ми вже проводили подібні досліди з тваринами і тепер хочемо з'ясувати, який вплив ці випробування можуть дати на людей", - сказала професор.

Очікують, що експеримент допоможе китайським науковцям просунутися в розумінні того, що передусім потрібно для тривалого перебування людини на Місяці.

Пекін планує висадити свій зонд на Місяць 2018-го, а астронавтів - 2036-го.

Вчені знайшли спирт на Енцеладі, супутнику Сатурна. Викиди гейзерів планети містять етанол, інформують спеціалісти Кардіфського університету.

Зараз ви читаєте новину «Стартував проект симуляції життя на Місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути