середа, 06 грудня 2023 15:54

Стало відомо, коли Microsoft припинить підтримку Windows 10: за оновлення доведеться платити

Стало відомо, коли Microsoft припинить підтримку Windows 10: за оновлення доведеться платити
Microsoft припинить підтримку Windows 10 через 10 років після її виходу. Фото: Microsoft

Microsoft припинить підтримку Windows 10 через 10 років після її виходу - у 2025 році.

Після цього компанія продовжить випускати оновлення безпеки, але за них доведеться платити. Як зазначили в блозі компанії, підтримка операційної системи закінчиться 14 жовтня 2025 року. Поточна версія 22H2 є остаточною версією Windows 10.

"Коли підтримка Windows 10 закінчиться, Microsoft більше не надаватиме виправлення помилок, виправлення безпеки для вразливостей, оновлення часових поясів або технічну підтримку для вирішення проблем, які можуть виникнути", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Facebook та Instagram з'явиться платна функція

Після того як Microsoft припинить підтримку Windows 10, випуски оновлень безпеки триватимуть. Користувачі та організації, що не захочуть перейти на новішу версію операційної системи, зможуть отримувати їх за підпискою - в межах програми Розширених оновлень безпеки (ESU).

"Хоча ми наполегливо рекомендуємо перейти на Windows 11, ми розуміємо, що існують обставини, які можуть перешкодити. Організація може придбати річну підписку на оновлення безпеки. Річне зобов'язання можна поновити на три роки. Пристрої, зареєстровані в ESU, отримуватимуть щомісячні оновлення системи безпеки", - зазначили в Microsoft.

Компанії поки не розкрила, як окремі користувачі можуть отримати доступ ESU. Також не повідомляється, скільки коштуватиме така підписка. Компанії, що матимуть підписку на Windows 365 на пристроях з Windows 10, що підключаються до хмарного комп'ютера з Windows 11, матимуть доступ до ESU безкоштовно.

Microsoft випустив оновлення для Windows 10 під номером KB5032278.

До операційної системи додали помічника Copilot. Він працює на тих же технологіях, що і ChatGPT-4, повідомили у компанії.

Ця програма працює безкоштовно і має додаткові можливості.

Copilot є переосмисленим чат-ботом Bing, адаптованим для Windows. Він має вигляд класичної бічній панелі. Здатний керувати налаштуваннями ОС через запити у чаті.

Бот може вказати час в інших містах, спрогнозувати погоду і написати твір, використовуючи текст з буфера обміну.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Microsoft припинить підтримку Windows 10: за оновлення доведеться платити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути