понеділок, 01 серпня 2016 13:48

Стали відомі результати вступної кампанії

Стали відомі результати вступної кампанії
zn.ua

Сьогодні оприлюднили результати вступної кампанії. Її розіслали абітурієнтам в "особисті кабінети", а на порталі vstup.info оприлюднять цю інформацію найближчим часом.

"Сьогодні абітурієнти змогли отримати інформацію про те, куди вони вступили. Ще перед 12:00 вона з'явилася в "особистих кабінетах". Найближчим часом дані будуть на відкритих ресурсах. Зокрема на сайті vstup.info та ресурсах університетів", - розповіла на прес-конференції Інна Совсун, перший заступник міністра освіти.

Для міністерства було найцікавішим питанням, яким чином спрацює модель, коли кількість місць держзамовлення розподіляється залежно від преференції сильних абітурієнтів. Заступник міністра освіти назвала попередні результати збільшення обсягів держазамовлення в університетах порівняно з минулим роком.

"До топ-10 університетів, серед яких збільшилось держзамовлення порівняно з минулим роком увійшли НУ "Львівська політехніка", КНУ імені Шевченка, Київський національний економічний університет, Харківський національний університет імені Каразіна, Київський національний торговельно-економічний університет, Львівський національний унівеситет імені Франка, Кам'янець-Подільський національний університет імені Огієнка, Чернівецький національний університет імені Федьковича, Київський політехнічний інститут, Національний університет "Києво-Могилянська академія". Місця зосередили в найсильніших університетах. Побоювання, що всі місця сконцентруються у Києві - перебільшені. У топ-20 більшість ВНЗ - не київські", - каже перший заступник міністра освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міносвіти розповіли, які спеціальності найпопулярніші серед абітурієнтів

У випадку, якщо університет відкрив нову спеціальність, то він отримував право набрати бонусом до 10 осіб, якщо туди вступають абітурієнти із високими балами. Тоді зростання держзамовлення для ВНЗ може становити понад 25%.

Щодо прохідних балів, то найвищі вони на спеціальність "Інженерія програмного забезпечення". Там найвищий прохідний бал — 184 (КНУ імені Шевченка), а найнижчий — 161,9 (Черкаський національний університет імені Хмельницького).

"Проблемними є зарахування на підготовку педагогів. На жаль, дуже низькі прохідні бали на підготовку вчителів фізики. Там найвищий бал — 127, а найнижчий — 100,85", - додала Інна Совсун.

Нагадаємо, писати заяву на контракт абітурієнту слід після того, як анулюють його рекомендацію до зарахування на навчання за держзамовленням. Це повідомлять не раніш як 1 серпня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «Стали відомі результати вступної кампанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути