середа, 21 грудня 2016 15:40

Школярів навчатимуть сортувати сміття

Школярів навчатимуть сортувати сміття
socportal.info

До 2025 року школярів навчатимуть культурі сортування сміття і переробки вторинної сировини. За час проекту планують потрапити в кожну українську школу.

Про це повідомляє Український кризовий медіа-центр.

"На одному прикладі ми зрозуміли, що можна перевести школи на роздільні відходи. Можна сформувати культуру чистоти. Якщо залучити всіх учнів України, то буде понад 5 мільйонів кілограмів. Якщо переводити на гроші – це 9 мільйонів гривень. Школи можуть отримувати від 600 гривень доходу. Ми навіть бачили 11 тисяч гривень на розвиток школи. Ми шукаємо, де взяти гроші. А насправді просто викидаємо їх на смітник", – зазначила Юлія Мархель, представник руху Let's do it, World.

У школах проводитимуть екологічні тренінги з практичними завданнями. Це домашнє дослідження, яке передбачає, що треба стежити за споживанням. Та допомагає дізнатися, як можна заощадити на цьому кошти для родини. Відбуватиметься марафон збирання відходів і сортування, стратегічне планування поводження з відходами.

"Встановлення баків коштує 23 тисячі гривень. Навіть за відсутності спонсора, це можна зробити за 2-3 місяці, тільки завдяки вторинній сировині", - додала Юлія Мархель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове життя старим речам. Креатив зі сміття

Першим містом, де запустили проект, став Миколаїв. 13 тис. учасників із 67 шкіл здали на переробку майже 18 тис. кг макулатури й 1,5 тис. кг пластику.
Зараз ви читаєте новину «Школярів навчатимуть сортувати сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути