четвер, 06 жовтня 2016 15:50

Сертифікованим вчителям підвищать зарплату — Гриневич

Сертифікованим вчителям підвищать зарплату — Гриневич

Зарплати вчителів із наступного року можуть збільшити. Це передбачає закон про освіту. Його сьогодні прийняли народні депутати у першому читанні.

"Нині педагоги отримують меншу зарплатню, ніж асистенти університетів. Працю вчителя вищої категорії оплачують за 11-м тарифним розрядом, а асистента викладача у вищому навчальному закладі — за 15-м. Різниця — близько 700 гривень. Уже з наступного року, відповідно до цього закону, буде просування вчителів за тарифною сіткою на 2 розряди вперед", - каже Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України.

Зараз оклад учителя вищої категорії 2334 грн, асистента вузу — 3054. Натомість, 61 стаття цього закону регулює рівень зарплати вчителя. Там вказано, що його посадовий оклад дорівнює 3 мінімальним зарплатам.

"Насамперед ми збільшимо зарплати вчителям, які підвищуватимуть свою фаховість. Педагогічний працівник, що пройде сертифікацію, отримуватиме щомісячну доплату в 20 відсотків від посадового окладу протягом часу дії сертифікату. Це - вагомий крок у підвищенні соціального статусу вчителя", - каже міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчитель має сам обирати, де підвищувати свій професіоналізм - експерт

Також педагогічним і науково-педагогічним працівникам встановлять щомісячні надбавки за вислугу років. Ті, що пропрацюють понад три роки отримуватимуть надбавку 10%, більш як десять років — 20%, понад двадцять років - 30% від посадового окладу.

Нагадаємо, урядовці передбачили у проекті держбюджету на 2017 рік збільшення видатків на оплату стипендій. Це понад 500 млн грн. Кажуть, додаткові кошти дозволять забезпечити стипендіями усіх студентів.

Зараз ви читаєте новину «Сертифікованим вчителям підвищать зарплату — Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі