пʼятниця, 23 грудня 2016 14:24

Придумали, куди поселити людей на Марсі

Придумали, куди поселити людей на Марсі

Колонізатори червоної планети матимуть надувні будинки з льоду, які захищатимуть людей від радіації.

Вчені дослідили природу Марсу і встановили, що під невеликим покривом космічного пилу розташовані крижані поклади. Їх планують використати як основний матеріал для житла людської цивілізації, передає gogetnews.

Ця методика будівництва дозволить космонавтам не звертатись до ресурсів Землі, а використовувати лише запаси Марсу, що вирішить проблему перевезення будматеріалів з нашої планети.

Льодові будинки матимуть відсіки для роботи, відпочинку, сну і вирощування продуктів. А температура повітря в таких житлах буде в межах +22 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші люди переселяться на Марс через 15 років

Лід заповнить зовнішні стіни відсіків. Тонкі його шари зможуть пропускати світло, а більш товсті - захистять жителів будинків від радіації - двоокис вуглецю, отриманий з атмосфери Марса, ізолює відсіки від середовища проживання планети.

Вчені NASA разом з американською школою дизайнерів розробили новий костюм для польоту на Марс. Модель зробили максимально зручною, легкою і з хорошою вентиляцією - порівняно з костюмами, які створювали для роботи в невагомості Марса раніше. Костюм протестують під час наступної симуляції експедиції на червону планету, яка пройде на Гаваях 2017 року.
Зараз ви читаєте новину «Придумали, куди поселити людей на Марсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути