середа, 27 січня 2021 11:09

Пандемія збільшила дохід Microsoft на мільярди

Пандемія збільшила дохід Microsoft на мільярди
Такий успіх пояснюють розвитком хмарного сервісу Azure, який став популярним для віддаленої роботи та навчання. Фото: pixabay

У другому кварталі 2020 року компанія Microsoft заробила $43,1 млрд.

Дохід збільшився на 17%, порівняно з аналогічним періодом 2019-го, повідомляє пресслужба Microsoft.

Такий успіх пояснюють розвитком хмарного сервісу Azure, який став популярним для віддаленої роботи та навчання. Таким чином компанія заробила на $3 млрд більше, ніж очікували аналітики Refinitiv. Чистий прибуток - $15,5 млрд (+ 33%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки коронавірусу Netflix більше не позичатиме грошей

Те, що люди почали працювати віддалено через пандемію, пришвидшило перехід підприємств на хмарні обчислення. Також зросли сервіси Microsoft, Amazon.com і Google Cloud від Alphabet Inc.

Прибуток за весь бізнес-сегмент Microsoft, що включає Azure, серверні продукти Windows Server, GitHub і корпоративні сервіси - склав $14,6 млрд (+ 23%). Дохід від Azure виріс на 50% замість прогнозованих 42%.

"Зростаючий попит на наші диференційовані пропозиції привів до збільшення доходів від комерційних хмарних обчислень. Ми продовжуємо отримувати вигоду від наших інвестицій у стратегічні, швидкорослі області", - заявила Емі Худ, виконавча віцепрезидентка й головна фінансова директорка Microsoft.

Сервіс компанії Zoom під час пандемії став популярним і його доходи значно зросли. Сукупний дохід компанії за 3-й квартал становив $777,2 млн, що більш як у 4 рази перевищує виручку за той самий квартал торік.

Зараз ви читаєте новину «Пандемія збільшила дохід Microsoft на мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути