вівторок, 07 лютого 2017 15:33

Оновлять навчальні програми для учнів 5-9 класів

Оновлять навчальні програми для учнів 5-9 класів
Фото з epizod.ua

Учні базової школи навчатимуться за новими програмами. Процес оновлення навчальних планів буде прозорий і відкритий для громадськості. Про це заявила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на форумі "Цифрове перетворення освіти".

"Наша ідея – зібрати найкращі напрацювання і запровадити їх для використання в обов'язковій програмі. Не як окремі предмети, а щоб вони пронизували інші предмети і через них формували відповідні компетентності, зокрема цифрову. Важливо, щоб ми не тільки говорили, а й діяли. Ми відкрили майданчик для публічного обговорення і роботи над удосконаленням програм. Влітку це була робота над програмами початкової школи, зараз на черзі базова", – каже глава міністерства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міносвіти розповіли про майбутнє українських науки і технологій

Обговорення відбуватиметься у кілька етапів. Після кожного з них на обговорення виставлятимуть оновлений документ та порівняльні таблиці. Там вказуватимуть враховані та невраховані пропозиції з усіма відповідними обґрунтуваннями.

За словами Гриневич, зараз міністерство шукає рішення та ресурси, які допоможуть покращити доступ школярів по всій Україні до новітніх технологій.

Форум "Цифрове перетворення освіти" проходить другий рік поспіль. Він присвячений питанням безпечного використання інтернету, а також використанню новітніх технологій у навчальному процесі. Проводить форум спільнота "Навчаємося з Google" (Google Educator Group in Ukraine), націлена на посилення професійного спілкування педагогів та взаємодопомоги в питаннях ІТ та педагогіки.

Зараз ви читаєте новину «Оновлять навчальні програми для учнів 5-9 класів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути