пʼятниця, 06 січня 2017 15:05

Виявили нові властивості зеленого чаю

Виявили нові властивості зеленого чаю

Японські біологи з'ясували, що вживання зеленого чаю знижує ризик аневризми черевної аорти. Про це йдеться в статті, опублікованій в Journal of Vascular Surgery.

Експерименти показали, що поліфенольні сполуки, яких багато у зеленому чаї, позитивно вплинули на стан черевної аорти щурів. Це зменшило шанси розвитку всередині неї аневризми і розриву артерії.

За словами біологів, ці речовини стимулювали клітини аорти виробляти велику кількість білка. Він відповідає за гнучкість і міцність її стінок. Також зелений чай - антиоксидант. Уповільнює природну загибель клітин артерії і пригнічує запальні процеси в ній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили, як кава впливає на чоловіків

"Японці живуть довше за інші народи Землі. Десятки досліджень свідчать, що понад 80 відсотків японців п'ють зелений чай щодня. Ми вважаємо, що регулярне вживання цього виду чаю може сприяти запобіганню розвитку аневризми черевної аорти. У наших подальших роботах з'ясуємо оптимальну дозу чаю", - каже науковець Хідетоші Масумото.

Зменшення товщини стінок черевної артерії та їх раптовий розрив - одна з головних причин смерті людей похилого віку. За статистикою ВООЗ, приблизно 2-8% літніх чоловіків у віці від 65 років страждають від подібної проблеми. Щороку це забирає життя понад 150 тис. людей у світі.
Зараз ви читаєте новину «Виявили нові властивості зеленого чаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути