Ексклюзиви
четвер, 11 серпня 2016 09:40

Невикористані місця бюджетників передають пільговикам

 

Міністерство освіти і науки передає невикористані місця державного замовлення пільговикам.

Таке рішення приймають у випадках, коли абітурієнти, що були рекомендовані до зарахування на бюджет, не принесли оригінали документів та не використали свою можливість навчатися за бюджетні кошти.

За правилами, усі невикористані місця вищі навчальні заклади мають повернути державному або регіональному замовнику, що надав закладу бюджетні місця.

Наприклад, усі вузи, підпорядковані МОН, повернуть невикористані місця Міністерству освіти і науки, "мистецькі вузи" – Міністерству культури, комунальні – власним регіональним замовникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-10 спеціальностей вступної кампанії-2016

"МОН закликає Міністерство культури, Міністерство охорони здоров'я, Державну фіскальну службу та інших державних (регіональних) замовників надати залишки бюджетних місць пільговим категоріям громадян. Зокрема, ухвалили низку рішень для підтримки окремих категорій громадян. Серед них передбачено право на здобуття вищої освіти за державним замовленням для дітей загиблих учасників АТО та героїв Небесної сотні, інвалідів-учасників бойових дій, сиріт тощо", - наголошує перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

Нова модель вступної кампанії дозволила реалізувати принцип "місце йде за студентом" і в межах 25% від обсягу минулорічного державного замовлення збільшити кількість бюджетних місць в університетах, куди прагнули вступити абітурієнти з найвищими балами.

Міністерство освіти повідомляє, що електронна система забезпечила незалежний і справедливий розподіл бюджетних місць на підставі конкурсних балів та пріоритетів вступників. Зокрема, у повному обсягу надали рекомендації для зарахування на всі технічні та природничі спеціальності.

Нагадаємо, що кількість бюджетних місць у вузах тепер залежить від студентів.

Зараз ви читаєте новину «Невикористані місця бюджетників передають пільговикам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути