неділя, 18 грудня 2016 14:00

Знайшли дивовижну квітку із товстим листям

Знайшли дивовижну квітку із товстим листям

Американські дослідники виявили новий вид квітки. Назвали рослину на честь відомого американського рок-музиканта Джимі Хендрікса. Студент університету Сан-Дієго (штат Каліфорнія),який відкрив квітку, натхнення для своїх досліджень черпав з творчості музиканта. Повідомляє про відкриття Associated Press.

Нова квітка має біло-рожеві пелюстки. Її висота менше 30 см. Рослину заахували до сімейства товстолистих. Представники цієї родини запасають воду в листках і стеблах. Квітка може довго обходитися без води і рости у пустельній місцевості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли нові види дельфінів

Винайдена квітка не має господарського значення. Натомість через свій привабливий вигляд стане популярною декоративною рослиною, кажуть науковці. Крім того, за рослинами з сімейства товстолистих легко доглядати в домашніх умовах.

Джимі Хендрікс (1942-1970) - американський гітарист-віртуоз, співак і композитор. Ще за життя його називали генієм рок-музики. У 2009 році американський журнал Time назвав музиканта найкращим гітаристом усіх часів.

Зараз ви читаєте новину «Знайшли дивовижну квітку із товстим листям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути