четвер, 22 грудня 2016 14:14

NASA сказало, що може вплинути на життя на Землі

NASA сказало, що може вплинути на життя на Землі

Цикли піку та спаду фітопланктону є основою харчового ланцюга океану. Саме тому ці цикли мають життєво важливе значення для існування життя на Землі, заявили у NASA.

Супутниковий прилад NASA на орбіті Землі може бачити крізь туман, хмари і темряву. Для безперервного вимірювання планктону в полярних регіонах він використовує лазер. Результати останнього моніторингу показали, що невеликі зміни навколишнього середовища в полярних харчових мережах маю вплив на цикли піку-спаду фітопланктону.

Дослідники вважають, що отримані результати важливі для управління екосистемами, комерційного рибальства та розуміння взаємодії між кліматом Землі і ключовими екосистемами океану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA показало дивовижні фото Землі з космосу

Дика природа залежна від крихітних рослин та фітопланктонів , які є основою харчового ланцюга океану. Промислове рибальство, життя морських ссавців й птахів залежить від цвітіння фітопланктонів. Вони також впливають на вуглецевий цикл Землі. Фітопланктони поглинають багато вуглекислого газу, який розчинений у верхньому шарі океану, і виробляють кисень, який має життєво важливе значення для життя на Землі.

Вченим NASA вдалося з'ясувати, що в деяких регіонах нашої планети проходить найактивнішу вбирання вуглекислого газу. Науковці зазначають, що майже половина всіх антропогенних викидів поглинається землею і океаном. Відомо, що близько 50% викидів залишаються в атмосфері, близько 25% поглинаються рослинністю на землі, і близько 25% поглинаються океаном

.

Зараз ви читаєте новину «NASA сказало, що може вплинути на життя на Землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути