Ексклюзиви
понеділок, 08 серпня 2016 10:46

Корейці поставлять прапор на Місяці

 

Північна Корея готується до польоту на Місяць. Про це повідомляє директор науково-дослідницького департаменту Національного агенства з розвитку аерокосмічної сфери Хьон Гваніль.

Науковий керівник північнокорейської космічної програми заявив, що прапор
КНДР доставлять на Місяць упродовж найближчого десятиліття. За його словами, міжнародні санкції не позначаться на запусках супутників.

Нині агенство розробляє супутники зі спостереження за поверхнею Землі і геостаціонарні супутники зв'язку, повідомляє Associated Press.

"Не зважаючи на спроби США та їх союзників перешкодити нашій космічній програмі, наші вчені підкорять космос і, безсумнівно, поставлять прапор КНДР на Місяці", - сказав Хьон Гваніль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 47 років тому завершилася перша висадка людей на Місяць

Раніше у столиці Північної Кореї, Пхеньяні, заявили, що запущений супутник виконує комунікаційні функції, а операція з виведення його на орбіту минула успішно.

Міжнародне суспільство засудило дії столиці. Резолюції Радбезу ООН забороняють Пхеньяну будь-яку діяльність, пов'язану з ядерними технологіями, а також розробкою балістичних ракет.

У заяві, ухваленій на надзвичайному засіданні Радбезу, йдеться, що найближчим часом розглянуть резолюцію щодо введення санкцій відносно Північної Кореї, які стануть відповіддю на небезпечні і серйозні порушення статуту ООН.

Нагадаємо, що NASA оприлюднило запис "позаземної музики" з космосу.

Зараз ви читаєте новину «Корейці поставлять прапор на Місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути