четвер, 23 лютого 2017 12:47

Коли виявлять життя на щойно відкритих планетах NASA - науковець

Коли виявлять життя на щойно відкритих планетах NASA - науковець

Досі невідому сонячну систему виявили науковці NASA. Стверджують, там можливе життя.

Вона зветься TRAPPIST-1, розташована в сузір'ї Водолія, і має сім планет. Вони всі обертаються навколо однойменної зірки. Відстань до них - 39,5 трлн км.

Це найбільше відкриття за кількістю житлових планет за межами нашої Сонячної системи, наголосили у NASA. Вчені впевнені, на трьох з семи планет можливе життя. Там сприятлива температура та є водойми. Всі планети за розміром подібні до Землі. Їхній радіус - від 0,7 до 1,08 радіуса Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У NASA оголосили про відкриття 7 планет, на яких можливе життя

Ці 7 планет розташовані дуже близько одна біля одної. Сусідню планету видно з іншої, як Місяць видно із Землі. Як і Місяць, ті планети також впливають одна на одну, викликають припливи і відливи. А центральна зірка TRAPPIST-1, навколо якої обертаються планети, розміром з найбільшу планету Сонячної системи - Юпітер.

"Це відкриття важливе тим, що одночасно виявили кілька планет придатними за температурою до життя. В цьому унікальність системи. Можна спостерігати за однією планетою, а вивчати всі одразу, бо вони однакові. Поки що йдеться лише про те, що там може бути вода. Якщо там немає якихось розумних істот, які б подали радіосигнали життя, то із Землі нам цього не виявити. При сучасних технологіях, люди зможуть долетіти туди не менш, ніж за сотні років, якщо людство максимально розвиватиметься. Зараз про політ в ту систему не обговорюють. Можна послати туди радіосигнал. Якщо його потужності вистачить, найшвидшу відповідь отримаємо через 80 років", - розповідає Gazeta.ua Анатолій Казанцев з Астрономічної обсерваторії КНУ ім. Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти прогнозують магнітні бурі

Досліджувати систему TRAPPIST-1 відправили телескопи "Хаббл" і "Кеплер К-2". Припускають, що вони можуть виявити й інші придатні для життя планети.

Сонячну систему TRAPPIST-1 відкрили у травні минулого року за назвою телескопа, який виявив планети. Потім астрономи після детального вивчення не тільки підтвердили їх наявність, а й побачили нові, пояснили в NASA.

Зараз ви читаєте новину «Коли виявлять життя на щойно відкритих планетах NASA - науковець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути