четвер, 28 липня 2016 13:24

Гроші викладачів використовують не за призначенням - Міносвіти

Гроші викладачів використовують не за призначенням - Міносвіти
espreso.tv

Деякі місцеві органи влади скеровують кошти на банківські депозити або тримають їх на казначейських рахунках замість того, щоб вчасно сплачувати зарплатню викладачам професійно-технічних навчальних закладів.

Про це вчора розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час робочої зустрічі з освітянами Волині, повідомляє прес-служба відомства.

"Освітню стабілізаційну дотацію обсягом 97,9 млн грн для фінансування професійно-технічних навчальних закладів отримують ті місцеві бюджети, у яких не вистачає коштів і витрати на професійно-технічну освіту яких перевищують 20% видаткової частини бюджету. Проте, є регіони, в яких грошей для виплат достатньо, але вони направляють їх на депозити або тримають на казначейських рахунках замість того, щоб виплатити людям заробітну плату та відпускні. Наприклад, заборгованість із виплати заробітної плати наявна у Чернігові, а також у декількох містах Одеської області – Ізмаїлі, Чорноморську, Подільську", – каже Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти знайшло інструмент для покарання плагіаторів

МОН вже офіційно звернулося до Кабінету міністрів України щодо врегулювання цієї проблеми.

Крім цього, на зустрічі обговорили законопроект про професійну освіту, який розробило Міністерство освіти і науки України. Йшлося про те, що проектом закону передбачено 4 види фінансування для професійно-технічних навчальних закладів – освітня субвенція на загальну середню освіту; освітня субвенція для підготовки стратегічно важливих для країни спеціальностей; регіональне замовлення на фахівців для регіональних ринків праці; галузеве замовлення від підприємств та організацій, які потребують кваліфікованих працівників для бізнесу.

Нагадаємо, Кабмін визначив, які науково-технічні розробки отримають державне фінансування.

Зараз ви читаєте новину «Гроші викладачів використовують не за призначенням - Міносвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі