понеділок, 25 вересня 2017 15:15

Дослідники розповіли, з якого віку діти копіюють батьків

Дослідники розповіли, з якого віку діти копіюють батьків
Діти, починаючи з 15-місячного віку здатні копіювати поведінку своїх батьків. Фото: 123

Діти, починаючи з 15-місячного віку, здатні копіювати поведінку батьків. Такі дані під час досліджень отримали фахівці Технічного інституту Массачусеста (США).

Спадковість є важливим фактором, проте з 15-місячного віку діти копіюють своїх батьків. У рамках експерименту дітей розділили на три групи. Перша команда малюків стежила за тим, як дорослий намагається відкрити коробку або зняти брелок. При цьому людина демонструвала наполегливість у досягненні мети. У другій команді доросла людина 10 с намагалась виконати аналогічні маніпуляції, а в третій групі спроби щось робити не було.

Коли малюкам запропонували включити музичну шкатулку, то вони слідували представленим раніше прикладам. Або наполегливо намагались щось зробити або взагалі нічого не робили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені визначили, як вилікувати вікову глухоту людей

За словами, професора Лукаса Батлера, експерта з людського розвитку в Університеті Меріленда, важливо, щоб дитина бачила завзятість у діях дорослих. Він додав, що новий експеримент дозволив малюкам зробити для себе висновок про справжні цінності винагороди в результаті напруженої роботи.

Фахівець вважає, що експерименти можуть послужити основою для розробки комплексів вправ у дитячих садках з метою розвивати такі якості, як цілеспрямованість і наполегливість у маленьких дітей.

Вилікувати людину від депресії можна за допомогою депривації сну, тобто часткового або повного позбавлення сну. Про це свідчать дані, накопичені за останні десятиліття.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники розповіли, з якого віку діти копіюють батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути