понеділок, 05 грудня 2016 10:00

"Дім інновацій" став комунікаційною платформою для вчених, інноваторів та бізнесменів
5

26-27 листопада 2016 року в Києві, в спеціально побудованих двох куполах на Троїцькій площі перед НСК "Олімпійський", відбулися широкомасштабні заходи, присвячені інноваціям. Два насичених дня, які об'єднали в собі науково-практичну конференцію та пізнавальні наукові шоу для всієї родини, зібрали в "Домі інновацій" вчених, інноваторів, стартаперів, бізнесменів, студентів і представників влади.

  Дім Інновацій
Дім Інновацій

Захід, організований громадською спілкою "Форум українського партнерства", відкрили: Олег Кришталь, академік Національної академії наук України, нейрофізіолог; Ігор Янковський, бізнесмен і підприємець; Ігор Новіков, посол "Singularity University" в Україні, керівник "Singularity Kyiv Chapter"; Денис Гурський, засновник громадської організації IT-волонтерів "SocialBoost", а також першого в Україні некомерційного інкубатора "1991 Open Data Incubator".

Підприємець Ігор Янковський переконаний, що інновації повинні стати українською національною ідеєю. "У нас талановиті, освічені люди. Завдяки тільки цьому, країна може економічно зрости в рази. У зв'язку з тим, що ми маємо обмежені фінансові ресурси, нам потрібно мобілізуватися. І організувати горизонтальну комунікаційну платформу за участю бізнесу, наукового співтовариства, інноваційної спільноти і держави ", - поділився бізнесмен.

  Олег Кришталь, Ігор Янковський, Ігор Новіков, Денис Гурський
Олег Кришталь, Ігор Янковський, Ігор Новіков, Денис Гурський

Академік НАНУ, нейрофізіолог Олег Кришталь зазначив, що поява інновацій можлива тільки тоді, коли в суспільстві є певна "сума знань", яку забезпечує фундаментальна, а не прикладна наука. Традиційно фундаментальну науку фінансує держава, проте в результаті створення сприятливих умов для розвитку наукоємного бізнесу, її також підтримують інноватори і стартапери, які зацікавлені у виробленні нових знань.

Протягом дня, 16 спікерів обговорювали перспективи розвитку інновацій в Україні, ділилися досвідом створення інноваційних проектів, а також розповіли, як в умовах обмежених ресурсів створити цікавий проект і запустити його в роботу.

  Учасники конференції
Учасники конференції

Серед цікавих проектів, які були представлені в перший день роботи "Дому інновацій", можна назвати роботи з вивчення ДНК людини і розробці дієти, а також раціону на основі отриманих знань; нові методи дослідження Марса; застосування безпілотників у вітчизняному агросекторі; прикладна обробка великих баз даних, яка допомагає інтернет-магазинам краще задовольняти потреби клієнтів, роль і місце криптовалюти в сучасному світі тощо.

Другий день пройшов з науково-розважальними експериментами, які показали науку з цікавої та пізнавальної сторони. Організатори подбали про те, щоб наукові шоу змогли відвідати діти-біженці зі Сходу України. Відвідувачів очікували магічне шоу "Одна година в Гоґвортсі", "Акустичне шоу", пізнавальне шоу "Навколо світу", "Реактив-шоу", "Експерименти на кухні" і "Космічна подорож". А також майстер-класи: "Наукові фокуси", "Оптичні ілюзії", "Слайм-лабораторія", "Наука для Шерлока Холмса".

  Науково-розважальне шоу «Одна година в Гогвортсі»
Науково-розважальне шоу «Одна година в Гогвортсі»
  Весела наука
Весела наука
Зараз ви читаєте новину «"Дім інновацій" став комунікаційною платформою для вчених, інноваторів та бізнесменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути