вівторок, 21 лютого 2017 10:15

Чоловіки зранку більш активні, ніж жінки

Чоловіки зранку більш активні, ніж жінки
Фото: skvira.com

Жінки менш активні зранку через фізіологічні процеси. У чоловіків і жінок різний ритм внутрішнього годинника.

Експеримент провели наукові співробітники із США, Великої Британії та Сінгапуру. У ньому взяли участь 16 чоловіків та 18 жінок, інформує aspekty.net. Виявилося, більшість біологічних процесів у панянок активніше працюють в інший час доби. Саме тому збір дитини в садок або в школу, приготування сніданку чи інші ранкові ритуали можуть зламати хід жіночих біологічного годинника.

За біологічний годинник в організмі людини відповідає епіфіз. Це відділ головного мозку, синтезує гормон сну - мелатонін. За допомогою нього людина може розслабитися і заснути. Але коли жінки рано встануть - сон погіршується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого найбільше мучить безсоння

Саме тому медики рекомендують жінкам вранці поніжитися в ліжку на 20 хв довше. Одна з причин цьому - багатозадачність жіночого мозку. Це результати дослідження колишнього директора Дослідницького центру сну при Університеті Лафборо Джима Хорна.

За словами науковця, що більше мозок протягом дня напружується - тим більше часу він потребує на відновлення. Жінки - мультизадачні і здатні швидко перемикатися від однієї справи до іншої. Вони сильніше залучають мозок, тому мають більше спати.

Крім того, поганий сон спричинює у жінок стрес, агресію та гнів. На чоловічий настрій брак сну не впливає.

Вчені з Канади кажуть, що чоловікові та дружині варто спати окремо. Це не тільки покращить самопочуття, а й налагодить тісніші взаємини.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки зранку більш активні, ніж жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути