пʼятниця, 30 грудня 2016 09:05

Чим замінити соціальні мережі у свята - поради психолога
5

Зараз інтернет - це вже не розкіш, а радше необхідність. Соціальні мережі увійшли у звичайний обіг багатьох людей: тут домовляються про зустрічі, ведуть переговори чи бізнес, а оновлення стрічки новин дозволяє скоротити час у черзі чи громадському транспорті.

"Ми вже майже не випускаємо смартфони з рук. Проте, як правило, нічого корисного з нами не відбувається. Ми просто дивимося новини з життя знайомих та цікаву для себе інформацію. Зависання у соціальних мережах може мати різні причини та вплітатися у різну психологічну проблематику. Для когось - це додатковий контекст для прокрастинації, для когось - це спосіб "підглядати" за іншим життям і заздрити чужому. При цьому вважаючи, що своє життя складається зовсім не так цікаво, красиво та успішно, як на чужих сторінках", - коментує психолог Валерія Палій.

Новорічні свята - це чудова можливість відкласти у бік свої смартфони і вийти "в реал", - переконана фахівець.

Gazeta.ua пропонує кілька порад, чим замінити "зависання" у соціальних мережах бодай у період зимових свят.

Відпочиньте духовно

 

Перш за, все йдеться про духовний відпочинок від соціальних мереж. Постарайтеся кілька днів не завантажувати стрічку своїми фото біля ялинки, у снігу чи з келихом шампанського. Крім того, не гортайте щохвилини стрічку своїх друзів. Це дозволить зекономити багато часу і присвятити його своїм рідним.

Присвятіть час собі

 

Вихідні та святкові дні - чи не кращий період, коли можна відпочити від щоденної метушні і досхочу насолодитися улюбленими справами. Увімкніть святкові гірлянди, заваріть гарячого чаю чи какао і просто помедитуйте. Відволіктися від поганих думок і настроїтися на позитив допоможе улюблена книга чи перегляд цікавого фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 14 речей, які треба встигнути до Нового року

Присвятіть час своєму оточенню

 

Період зимових свят - гарний час, щоб побути поруч з рідними людьми чи виконати давні обіцянки про зустрічі. Теплі розмови за чашкою кави з друзями набагато кращі за віртуальне спілкування. Прогулянки в парку та на різдвяних ярмарках зарядять гарним настроєм на цілий рік.

Збагатіть себе враженнями

 

Позитив та гарні емоції - запорука щастя. А коли ж набиратися цих вражень, як не у період свят. Загадайте дитинство і сходіть на гірки, покатайтеся на ковзанах чи лижах. Зробіть багато яскравих фото. Проявіть себе на них у найнеочікуваніших образах. А здійсніть неймовірний вчинок, про який довго мріяли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З якими думками треба йти в новий рік - психолог

Намагайтеся виспатися

 

Спіть, залежно від вашої індивідуальної потреби. Але намагайтеся відводити на сон не менше 7 годин. Тоді у вас виробиться необхідна добова кількість мелатоніну - гормону сну. Це допоможе зберегти бадьорість та гарний настрій під час свят.

Зараз ви читаєте новину «Чим замінити соціальні мережі у свята - поради психолога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути