четвер, 11 травня 2017 15:31

Абітурієнти з Криму та Донбасу вступатимуть до ВНЗ за спрощеною системою

Абітурієнти з Криму та Донбасу вступатимуть до ВНЗ за спрощеною системою
Спрощена система вступу для абітурієнтів з Криму та Донбасу. Фото: Радіо Свобода

Для абітурієнтів з Криму та Донбасу, які не мають українського документа про середню освіту, розробили спрощену систему вступу до ВНЗ України.

Інструкції щодо дій для такої категорії абітурієнтів розмістили на сайті МОН. У пораднику йдеться, що учні з Криму, які бажають здобувати освіту в Україні, могли закінчити українську школу дистанційно й отримати документ про середню освіту державного зразка. З таким документом студенти можуть складати ЗНО і приймати участь у вступній кампанії за стандартною процедурою.

Якщо у абітурієнта немає документа про середню освіту, він може вступати в український ВНЗ без сертифікату ЗНО через освітні центри "Крим-Україна". Вступ відбуватиметься за спрощеною системою: абітурієнтам потрібно здати лише 2 іспити державної атестації - українську мову та історію України.

Вступ за спрощеною процедурою для абітурієнтів Криму за кошти держбюджету передбачений лише для 12 вузів навчальних закладів і не більш як 20% загального обсягу держзамовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступна кампанія-2017: терміни, умови та подробиці

Абітурієнти з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які не мають українського атестата державного зразка, також можуть скористатись спрощеною системою вступу через освітні центри "Донбас-Україна". Їм так само доведеться скласти два іспити - українську мову та історію України.

Абітурієнти, які вступатимуть до ВНЗ через освітні центри "Донбас-Україна", прийматимуть участь у загальному конкурсі на місця держзамовлення.

Для вступу в український ВНЗ абітурієнт з Криму чи окупованих територій Донбасу повинен скласти ще один іспит, встановлений безпосередньо навчальним закладом.

Освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" працюватимуть з 19 червня по 30 вересня.

2017-го держава гарантує навчання у переміщених ВНЗ за держзамовленням.

З окупованої території Донбасу на сесію ЗНО зареєструвались 600 абітурієнтів. Спрощена система вступу до українських ВНЗ має привабити більше абітурієнтів з Криму та тимчасово неконтрольованих територій Донеччини та Луганщини. Особливого ажіотажу щодо вступу до РФ на цих територіях не спостерігають.

Зараз ви читаєте новину «Абітурієнти з Криму та Донбасу вступатимуть до ВНЗ за спрощеною системою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути