пʼятниця, 04 листопада 2016 14:47

18 вузів з окупованих територій отримали статус переміщених

18 вузів з окупованих територій отримали статус переміщених
ua.korrespondent.net

Вищі навчальні заклади з окупованих територій отримали статус переміщених. 266 депутатів Верховної Ради проголосували за це 3 листопада.

"Сьогодні Верховна Рада прийняла більш ніж значуще рішення. Депутати підтримали голосуванням 18 вищих навчальних закладів, переміщених з тимчасово окупованих територій на підконтрольні Україні. Прийнятий законопроект ставить переселені вузи в рівні умови з іншими українськими вищими навчальними закладами. Це дасть можливість їм розвиватися і навчати тисячі студентів по всій країні", - написав у Facebook народний депутат України Максим Єфімов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці три дні продаватимуть книги, щоб допомогти колезі

"Вищі навчальні заклади будь-якої країни діють у певному правовому полі. Коли почалися сумні події на Донбасі, частина вузів була переміщена наказом Міністерства з питань непідконтрольних Україні територій. Вони виявилася в особливих умовах, - розповів у коментарі "Громадському радіо" Василь Кравець, ректор Донецької національної академії будівництва та архітектури. - Ми перемістилися без належної матеріально-технічної бази і втратили документи. Довелося робити нові. Донбаську національну академію будівництва і архітектури перевели з Макіївки до Краматорська. За ці 2 роки ми з нуля створили новий вуз. Зрозуміло, що в цих умовах потрібно було приймати закон, який би враховував особливості нашої діяльності. Довго ми працювали над ним разом із народними депутатами".

Навчальні заклади зберігатимуть статус національних, якщо і раніше його мали.

Зараз ви читаєте новину «18 вузів з окупованих територій отримали статус переміщених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути