неділя, 22 травня 2016 16:48

Зростання цін на нафту не врятує економіку Росії

Зростання цін на нафту не врятує економіку Росії

Повернення економіки РФ до колишніх темпів зростання 5-7% в рік практично неможливо, навіть якщо ціни на нафту будуть вище $50 за барель.

Про це йдеться у матеріалах Мінекономрозвитку, підготовлених до засідання Економічної ради при президенті РФ, пише ТАСС. На думку Мінекономрозвитку, це пов'язано з глибокими структурними змінами світової економіки, що переходить у стан "нової нормальності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта знову подорожчала

"На даний момент російська економіка знаходиться в стані стагнації. Спад в значній мірі завершився, економічний цикл знаходиться близько до нижньої точки. В окремих моментах ми вже бачимо ознаки відновлення, яке триватиме в середньостроковому періоді", - зазначено у документах.

Згідно з даними Мінекономрозвитку, потенційне зростання російської економіки знаходиться на рівні 2% в рік, але його можна збільшити до 4% через ефективне використання трудових ресурсів та стимулювання інвестицій.

Нагадаємо, середня ціна на нафту Urals в квітні 2016 року становив $39,63 за барель, а прогноз Мінекономрозвитку на найближчі три роки розрахований виходячи з $40 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Зростання цін на нафту не врятує економіку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути