неділя, 11 грудня 2016 20:01

Збудують унікальний сміттєпереробний завод

Збудують унікальний сміттєпереробний завод

В Україні побудують сміттєпереробний завод за новітніми технологіями переробки сміття.

Запропонований польською стороною і вже прийнятий мером Чернігова варіант будівництва сміттєпереробного заводу не передбачає ні спалювання, ні сортування сміття.

Про це на брифінгу повідомив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

"Польська сторона пропонує новітню технологію переробки сміття, яка абсолютно нетоксичний, не передбачає спалювання і попереднього сортування сміття. Таким чином, нам не доведеться вкладати кошти в установку додаткових контейнерів", — сказав він.

З технологією переробки відходів журналістів ознайомив один з інвесторів, голова правління АТ H. Cegielski-Poznan Sa (Республіка Польща) Войцех Венцлавек.

Він розповів, що подрібнені відходи будуть закладатися у своєрідний вакуумний "термос" та обдаваться парою з температурою 120 градусів за Цельсієм. Після того сміття втратить неприємний запах, до 60% води і зменшиться в обсязі. В іншому цеху його посортируют (наприклад, магнітом виберуть залізо), а далі перетворюють на 8 різних субстанцій для вторинної переробки. Кінцеву біомасу можна буде використовувати як паливо або в сільському господарстві і т. д. Нетоксичні залишки (камені та ін) складуть 5-8% і їх можна утилізувати окремо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили міномет, який стріляє без пороху

http://gazeta.ua/articles/edu-and-science/_stvorili-minomet-yakij-strilyaye-bez-porohu/740138

Атрошенко додав, що ця технологія запатентована і реалізована в 2-3 проектах, зокрема, у місті Познань Великопольського воєводства.

Зараз ви читаєте новину «Збудують унікальний сміттєпереробний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути