Ексклюзиви
четвер, 12 травня 2011 11:10

Засновник МММ попросив у Лукашенка благословення зупинити інфляцію

Засновник МММ попросив у Лукашенка благословення зупинити інфляцію

Засновник фінансової піраміди Сергій Мавроді запропонував президентові Білорусі Олександру Лукашенку відкрити пункти МММ по всій республіці для того, щоб зв'язати надлишкові кошти населення, зупинити інфляцію і девальвацію білоруського рубля.

"Звертаюся до вас, Олександр Григорович. Вихід є - і дуже простий. Дозвольте МММ в Білорусі, дайте благословення - карт-бланш мені, відкрийте пункти в усіх відділеннях ощадбанку. Я за місяць, ну за два, зв'яжу кошти населення, зупиню інфляцію і зупиню падіння білоруського рубля", - пообіцяв Мавроді у відеозверненні, розміщеному на його сайті.

На його думку, в ситуації, що склалася, білоруська економіка "напередодні краху, по суті, і що чекає населення - про це не хочеться навіть думати".

Скандально відомий засновник фінансової піраміди вважає, що валютно-фінансова криза в економіці Білорусі спричинена діями "професійних економістів, фінансистів".

На його думку, "стабілізаційний кредит, який доводиться виклянчувати у Росії, лише відтягне ситуацію".

"Цілком очевидно, що в цій ситуації потрібно відмовитися від усіх цих стандартних заходів і шукати інші шляхи, тому що стандартні шляхи не працюють.Чому - не суть важливо", - зробив висновок Мавроді.

Паралельно з відкриттям пунктів МММ він пропонує владі Білорусі випустити високоспекулятивні держоблігації "з нульовою надійністю" за аналогією з ДКО в Росії в 1994 році.

Нагадаємо, у Білорусі інфляція за 4 місяці 2011 зросла до 10,9%, обмінний курс білоруського рубля в "обмінниках" девальвований на 30%, на позабіржовому ринку - майже на 70%.

Зараз ви читаєте новину «Засновник МММ попросив у Лукашенка благословення зупинити інфляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути