вівторок, 25 червня 2013 12:28

Зарплата віп-охоронця не перевищує $2 тисяч

Зарплата віп-охоронця не перевищує $2 тисяч
Пильність охоронцям не можна втрачати ні на хвилину. Фото: chop-shield.ru

Одні наймають охоронця, щоб стати схожими до віп-персон, інші у такий спосіб хочуть врятуватися від небажаних шанувальників, утекти від спостережень, перестрахуватися, каже киянин Олександр Скоп'юк.

Його резюме піврічної давності знаходжу на одному зі столичних сайтів з вакансіями. Олександр має чорний пояс з карате, уміє водити авто, служив у війську.

"Лише спортивної статури зараз замало, щоб іти працювати охоронцем, - розказує Скоп'юк. – Часто питають, чи вмієш користуватися комп'ютером, чи розбираєшся у шпигунських штучках, чи маєш якесь відношення до органів. На кожній співбесіді перевіряють, чи не сидів".

Олександр носить сірий костюм і білу сорочку.

"На вихідні начальник дозволяє не вдягати краватку, - зізнається. - Дрес-код мушу зберігати постійно. Навіть коли їдемо на гольф і всі одягнені в джинси, на мені має бути костюм".

Роботу шукав лише місяць. Раніше він два роки працював охоронцем однієї зі співачок, яка стала відомою завдяки пісенному проекту "Фабрика зірок". Зараз охороняє дружину і двох синів столичного бізнесмена.

"Бізнесмени і політики часто наймають охоронців для своєї сім'ї, - говорить Олександр. - Їхні вороги і конкуренти знають, що у разі чого можна натиснути на дітей, дружину, коханку, бо це для кожного найвразливіше місце. Якщо добре володієш англійською, можна отримувати більшу зарплату і їздити з шефом у закордонні відрядження. Я англійську в школі вчив. Знаю на середньому рівні, але їздити у відрядження не готовий, бо в самого у Києві жінка і донька. Їх теж треба комусь охороняти".

Запитую про заробітки охоронців.

"Бути приватним охоронцем віп-персони, це вам не супермаркет охороняти, - розказує чоловік. - Вимоги і ризик набагато вищі, але й жертвувати часто доводиться своїм сном і вільним часом. Якщо дружина бізнесмена хоче кудись поїхати з подругами, мушу її супроводжувати і в день, і вночі. Іноді любить у клубі провести час до 4-5 ранку. Моя дружина цього не розуміла раніше, а тепер довіряє і ставиться до всього спокійно. Зарплата віп-охоронця не перевищує 2 тисяч доларів".

Скільки отримує сам, не зізнається. На кого працював раніше, теж говорити відмовляється.

"Хто була моя попередня начальниця, не маю права розголошувати, бо перед прийомом на роботу підписував контракт, що не буду афішувати, на кого працював і подробиці особистого життя артистки. Там мені платили майже удвічі менше. Мені набридли постійні зйомки і корпоративи до 4 ранку. Працювати на артиста важче, ніж на політика. Коли після концерту співака обступає півсотні фанатів, не знаєш, від кого чекати небезпеки. Тоді навіть звичайна ручка для автографа може здатися ножем чи пістолетом. Пильність не можна втрачати ні на хвилину", - розповів чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Зарплата віп-охоронця не перевищує $2 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути