четвер, 29 вересня 2016 09:31

Заради субсидій українці розлучаються і виписують дітей із квартир

Заради субсидій українці розлучаються і виписують дітей із квартир

У Києві та області поширилися випадки, коли заради субсидій люди фіктивно розлучаються або прописуються у рідних. Юристи запевняють: українці все частіше звертаються до них за допомогою в пошуку схем для економії на послугах ЖКГ.

"Ми три роки тому переїхали жити в будинок під Києвом з газовим опаленням, але зараз плата за газ становить 7 тисяч гривень — сума непосильна для нашої сім'ї, враховуючи, що я в декреті, — розповідає "Індустріалці" мешканка Бориспільського району Євгенія. — Ми з чоловіком фіктивно розлучилися. Він прописався у мами в Києві. Але все одно живемо разом. Я оформила субсидію. І за газ тепер плачу 2 тисячі гривень".

Мами виписують студентів-двієчників, щоб отримати субсидію. Цього місяця набрала чинності постанова Кабміну: вона по-новому регулює розрахунок субсидій для сімей, в яких є студенти.

"Це - додаткова мотивація вчитися добре, не бути двієчником, вступати на бюджет і отримувати стипендію. Навчання для студента — робота. Добре працює — отримує зарплату або в даному випадку — пільги", — прокоментував нам ситуацію заступник директора департаменту соцполітики КМДА Максим Бученко.

Якщо для старанних за розрахунок брали стипендію (у вузах — 830 грн), то для контрактників і недбайливих бюджетників — 2900 грн.

"Я синові так і сказала: якщо на стипендію не потягне, нехай прописується де хоче. Нічого не заробляє, а нарахують на нього суму, трохи меншу, ніж моя зарплата", — говорить держслужбовець Олена Колесник.

За словами юристів, розлучення з метою знизити тягар платіжок перестали бути екзотикою.

"Звертаються за консультацією як багаті, у яких не по одній квартирі, де вони прописуються при формальному розлученні, щоб менше платити, так і люди невеликого достатку, аби вижити", - каже правозахисник Едуард Багіров.

За розрахунками експертів, до кінця року кількість сімей, які підуть за субсидією, зросте на третину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умови отримання субсидій для орендарів

Зараз ви читаєте новину «Заради субсидій українці розлучаються і виписують дітей із квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути