пʼятниця, 15 лютого 2013 20:41

Запасів сланцевого газу в Україні достатньо для забезпечення країни - Азаров

Запасів сланцевого газу в Україні достатньо для забезпечення країни - Азаров
За словами Азарова, видобуток сланцевого газу дасть віддачу і принесе конкретні результати через 5-7 років. Фото: unian.net

Запасів сланцевого газу в Україні достатньо для забезпечення країни в цьому виді палива, зазначає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Запасів сланцевого газу у нас достатньо для забезпечення потреб України в цьому виді палива... Те, що ми зараз робимо, це велика й важка робота, яка дасть віддачу і принесе конкретні результати приблизно через 5-7 років", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці, спілкуючись із користувачами в п'ятницю.

"Напевно, до того часу я вже не буду прем'єр-міністром. Але головне завдання будь-якої влади - завжди приймати не тільки одномоментні рішення, але і ті рішення, які працюють на перспективу країни", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли Україна матиме дешевий і безпечний сланцевий газ

Нагадаємо, Україна 24 січня 2013 року підписала угоду про розподіл продукції (УРП) на 50 років із компанією Shell, яка інвестуватиме і добуватиме газ на Юзівській площі. Водноча поки не погоджено проект УРП із Chevron із розробки Олеської площі. Chevron почав проведення в Івано-Франківській і Львівській областях громадських слухань із питання видобутку сланцевого газу.

У 2013 році планується провести конкурси з укладання УРП ще на чотирьох нафтогазових площах на шельфовій і континентальній частині країни. Зокрема, планується оголосити конкурси зі Слобожанської нафтогазоносної площі (Харківська обл.), а також по ділянках Форос і Таврія на мілководному шельфі Прикерченської зони Чорноморського шельфу і сухопутній ділянці, розташованій на території Полтавської, Дніпропетровської та Донецької областей.

Зараз ви читаєте новину «Запасів сланцевого газу в Україні достатньо для забезпечення країни - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути