четвер, 16 лютого 2017 13:01

Законністю підвищення тарифів на приєднання до енергомереж для промспоживачів займеться НАБУ

Законністю підвищення тарифів на приєднання до енергомереж для промспоживачів займеться НАБУ

Голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики Віктор Галасюк заявив про намір ініціювати розслідування Національним антикорупційним бюро за фактом можливих махінацій при підвищенні тарифів на підключення до енергомереж для промислових споживачів.

За даними нардепа, Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг при підвищенні тарифів надала некоректну аргументацію. НКРЕКУ послалась на висновки компанії "Делойт і Туш". Віктор Галасюк звернувся в цю компанію із запитом. Отримав відповідь, згідно з якою "Делойт і Туш" не здійснювала відповідного дослідження.

"Ця ситуація, на мій погляд, має всі ознаки умисного злочину, що несе величезні негативні наслідки для української інвестиційної сфери, реального сектора економіки й альтернативної енергетики, - зазначає Віктор Галасюк. - Це завдало істотного удару по нових виробництвах, будівництву і практично вбило "зелену" енергогенерацію. Фактично своїм рішенням НКРЕКУ побудувала стіну для інвесторів, ввела новий податок на розвиток, створила бар'єр для входження на ринок".

31 січня НКРЕКУ в кілька разів підвищила тарифи на підключення до енергомереж для промислових споживачів.

Зараз ви читаєте новину «Законністю підвищення тарифів на приєднання до енергомереж для промспоживачів займеться НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути