четвер, 28 квітня 2016 14:15

Забудовники зменшують розміри квартир

Забудовники зменшують розміри квартир
kvartira-studia.ru

Забудовники зменшують метраж квартир. Не тільки в економ-класі, але й в дорожчому сегменті. Про це розповів експерт по нерухомості Едуард Бразарс.

"Раніше однокімнатні квартири були по 60-70 квадратних метрів, а тепер площу скорочують до 30-35 "квадратів". Квартири на 18 квадратів можна купити під Києвом", – говорить Едуард Бразарс.

За словами експерта, урізати метраж житла почали з 2009 року.

"Ціна квадратного метра в такій малометражці буде трохи дорожчою. Малометражка-"гостинка" у 23 квадратних метри на столичній Борщагівці коштуватиме близько 19 тисяч доларів. А трикімнатну квартиру в тому ж районі за 900-950 доларів за метр навряд чи вдасться продати", – говорить Бразарс.

Забудовники бізнес-класу не ужимають метраж до крайнощів, однак тенденція одна на всіх.

"Нещодавно відновили будівництво будинку дорогого сегменту в діловому центрі столиці. Раніше за проектом там взагалі не було однокімнатних квартир. Тепер провели перепланування. Найменші однокімнатні квартири спроектували по 35 "квадратів", а найбільші - по 45. При цьому будинок представляють як нерухомість бізнес-класу", – розповідає ріелтор.

Читайте також: Найдешевший "квадрат" у котеджі під Києвом коштує від 5 тис. грн

Раніше повідомлялося, що найменшу квартиру в Києві продають на Подолі. Помешкання на 11 квадртаних метрів можна придбати за 283 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Забудовники зменшують розміри квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути