четвер, 26 лютого 2015 10:40

За ранок долар раптово подешевшав на 2 гривні

За ранок долар раптово подешевшав на 2 гривні
Фото: dt.ua

У четвер, 26 лютого, в Україні продовжує дешевшати валюта.

В обмінниках і банках долар і євро сьогодні втратили в ціні дві гривні й коштують відповідно 25,76/ 32,80 грн і 29,28/ 37,79 грн.

Водночас, на "чорному" ринку долар у продажу подешевшав на 2,7 грн – до 34,04 грн, а євро втратив майже 4 грн і коштує 38,35 грн.

Офіційний курс Національного банку України, дійсний до 14.00, становить 28,04 грн за дол., та 31,77 за євро.

Нагадаємо, вчора голова НБУ Валерія Гонтарева та міністр фінансів Наталія Яресько під час спільної прес- конференції запевнили, що ситуація на валютному ринку стабілізується. "Цифри в обмінниках самі повернуться туди, куди слід", - заявила глава НБУ.

Раніше повідомлялося, що Гонтарева мала жорстку розмову з Петром Порошенком щодо ситуації на валютному ринку. Зазначалося, що президент дав голові НБУ тиждень на приведення курсу валют в країні до норми.

Слід зазначити, що після того, як Нацбанк відмовився від визначення індикативного курсу, національна валюта почала стрімко знецінюватись.

Так, за підсумками торгів на міжбанку 24 лютого, її курс знизився до нового історичного мінімуму в 33,85 грн/ дол., тоді як на "чорному ринку" котирування досягали 38 грн/ дол..

В умовах падіння гривні Нацбанк змушений був вдатися до нових адміністративних обмежень на валютному ринку.

У середу НБУ також ввів тимчасову заборону банкам здійснювати купівлю іноземної валюти за дорученням клієнтів, яка мала діяти до 27 лютого, однак сьогодні її скасував.

 

Зараз ви читаєте новину «За ранок долар раптово подешевшав на 2 гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути