вівторок, 22 березня 2016 11:37

За продаж землі виступають 85% пайовиків - Мінагрополітики

За продаж землі виступають 85% пайовиків - Мінагрополітики

Близько 85% власників земельних наділів сільгоспземель виступають за право продавати землю на ринкових умовах, заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Ярослав Краснопольський.

Про це пише "ЛІГА.net".

"У нас думки про введення ринку землі дещо розділилися. З одного боку, є позиція пайовиків, 85% яких хочуть мати право продати землю. З іншого - противники відкриття ринку землі", - сказав він.

За словами Краснопольського, зараз законопроект про обіг сільгоспземель "завис у надрах між міністерствами". Чиновник прогнозує, що відкриття ринку землі відбудеться не раніше 2017 року, після реалізації пілотного проекту з продажу землі в декількох регіонах.

Нагадаємо, згідно з програмою дій Кабінету міністрів України на 2016 рік, пропонується відкрити ринок землі в два етапи - з 2017 року почати торгівлю державними землями сільгосппризначення, а з 2019 року дозволити українцям торгувати землею сільгосппризначення.

У листопаді 2015 року Верховна Рада 309 голосами продовжила мораторій на відчуження сільськогосподарських земель до 1 січня 2017 року. При цьому депутати взяли зобов'язання розробити законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення до 1 березня 2016 року.

Зараз ви читаєте новину «За продаж землі виступають 85% пайовиків - Мінагрополітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути