четвер, 20 серпня 2015 18:48

За півроку українські банки отримали 33,1 млрд гривень збитків

За півроку українські банки отримали 33,1 млрд гривень збитків
Фото: www.rbcua.com

За підсумками січня-липня 2015 року діючі банки України отримали 33,1 млрд гривень збитків.

Про це свідчать дані доходів і витрат банків України за підсумками січня-липня 2015 року, передає прес-служба Національного банку.

Як наголошується, такий фінансовий результат банківської системи сформувався насамперед за рахунок суттєвих обсягів відрахувань у резерви на можливі втрати від активних операцій, зокрема за кредитами позичальників, платоспроможність яких погіршилася.

За підсумками семи місяців 2015 року відрахування в резерви діючих банків становили 69,1 млрд гривень.

"Стабілізаційні тренди у банківському секторі формуються за рахунок очищення банківського сектору шляхом виведення з ринку неплатоспроможних банків, стабілізації валютного ринку, поступового поліпшення інфляційної динаміки", - йдеться у повідомленні.

Також наголошується, що демонструє позитивну динаміку і операційна діяльність банків. Так, чистий процентний дохід діючих банків за липень 2015 року зріс на 22,5% - до 4,856 млрд гривень, у порівнянні з 3,964 млрд гривень за червень; чистий комісійний дохід у липні збільшився на 12,3% - до 1,847 млрд гривень проти 1,644 млрд гривень у червні.

"Подібне зростання свідчить про можливість банків генерувати доходи від звичайної діяльності та поступову нормалізацію ситуації", - повідомляє прес-служба.

Зараз ви читаєте новину «За півроку українські банки отримали 33,1 млрд гривень збитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути