середа, 27 липня 2016 12:51

З 1 серпня обіцяють "єдине вікно" на митниці

З 1 серпня обіцяють "єдине вікно" на митниці

Міністерство фінансів України затвердило всі формальності для запуску "єдиного вікна" на митниці з 1 серпня, повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Єдине вікно" значно спростить і прискорить проходження митниці. Це значно полегшить ведення бізнесу", - повідомив він.

Відповідні зміни закріплені наказом №657 від 25 липня, текст розміщений на веб-сайті Мінфіну: наказом затверджено, серед іншого, перелік місць митного оформлення товарів, в яких застосовують порядок інформаційного обміну між органами доходів і зборів, іншими державними органами та підприємствами за принципом "єдиного вікна", а також перелік пунктів пропуску через кордон, в яких функціонують комплекси для автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин і ядерних матеріалів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насиров скаржиться: на кадрові чистки немає грошей

За даними міністра, запуск цього механізму істотно прискорює зовнішньоекономічні операції: контрольні органи матимуть 4 год. на рішення про застосування того чи іншого виду контролю - без рішення в цей термін застосовують принцип "мовчазної згоди", тобто система автоматично вважає, що відповідний контроль пройдено.

Крім того, у контролювальних органів буде набагато менше можливостей для маніпуляцій.

Міністр нагадав, що в подальших планах введення фото і відео фіксації митних перевірок, запуск роботи мобільних груп і координаційного центру для контролю над митницею, а також введення автоматичного розподілу митних декларацій.

Зараз ви читаєте новину «З 1 серпня обіцяють "єдине вікно" на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути