понеділок, 02 липня 2018 13:18

Взяти кредит на авто чи нерухомість стало дешевше

В Україні у другому кварталі 2018-го знизилися середні ставки за кредитами на авто та нерухомість. Щоправда подорожчали споживчі кредити.

За результатами огляду актуальних кредитних програм, з 27 досліджуваних банків кредитують 21. Кількість пропонованих банками кредитних програм за другий квартал зросла з 86 до 92, передає liga.net.

Автор: liga.net
  За результатами динаміки кредитних ставок за другий квартал 2018-го, кредити на авто та нерухомість подешевшали.
За результатами динаміки кредитних ставок за другий квартал 2018-го, кредити на авто та нерухомість подешевшали.

Середня вартість іпотеки за підсумками другого кварталу опустилася на 0,11 п п, до 19,11% річних. Мінімальні ставки, 0,01% на перший рік, пропонує Укргазбанк на житло на первинному ринку. Банк Південний кредитує нерухомість на вторинному ринку під 15-16% річних. КредіАгрікольБанк дає позики на готове житло під 17,41% річних.

Середня відсоткова ставка за кредитами на автомобілі впала на 0,53 п п. Становить 13,87% річних. Зокрема знизили вартість автокредитів Кредобанк та Укргазбанк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредитний реєстр боржників: хто з липня не зможе взяти кредит

Споживчі кредити зросли в ціні на 1,65 п п. Середня процентна ставка становить 38,69% річних. Підвищив ставки для споживчих кредитів Приватбанк. Найдешевші з потреб кредитів - кредити під заставу авто, нерухомості або депозитів. КредіАгрікольБанк пропонує ставку 18,88% за кредитом під заставу іпотеки. Кредобанк пропонує 19% річних під заставу житла.

Найдорожчими залишаються кредити готівкою. Приватбанк пропонує готівку під 55,08% річних, Банк Конкорд - 98,55% річних, Юнексбанк - 68,97% річних.

У кінці 2017-го - на початку 2018 року в Україні пожвавилося кредитування покупки житла. Це пов'язано з активізацією партнерських програм банків і забудовників. За ними українці можуть отримати пільгові ставки. Водночас нове кредитування зосереджено у вузькому колі банків. На 24 банки припадає близько 90% обсягу іпотечних кредитів, повідомили у прес-центрі НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Взяти кредит на авто чи нерухомість стало дешевше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути