четвер, 22 вересня 2016 01:08

Власник банку "Михайлівський" втік за кордон

Власник  банку "Михайлівський" втік за кордон

Прокуратура Києва розраховує залучити до відповідальності Віктора Поліщука за банкрутство банку "Михайлівський", в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Про це повідомив перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко.

Передає "Інтерфакс-Україна".

"Забрав свої залоги (з банку" Михайлівський ") і втік за кордон ... Шанс (притягнути до відповідальності Поліщука) є", - сказав він в ході засідання комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності у вівторок.

Перший заступник прокурора Києва також повідомив, що у цій справі вже заарештовано колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенко і колишнього директора "Інвестиційно-розрахункового центра" Михайла Канюка, а заступник глави правління банку Денис Панфілов - в розшуку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще тисяча вкладників "Михайлівського" зможуть отримати компенсацію від Фонду

Кононенко також допустив, що куратор Нацбанку, який працював у банку з грудня 2015 року міг знати про незаконні операції, але визнав, що його діяльність ще не досліджена.

Нагадаємо, 23 травня правління Національного банку вирішило зарахувати банк "Михайлівський" до категорії неплатоспроможних. Згодом з'ясувалося, що частина вкладників уклала договори з фінансовими компаніями. Банк виступав посередником. Фонд гарантування відмовився виплачувати компенсацію. Люди кілька разів перекривали вулиці в центрі Києва.

Зараз ви читаєте новину «Власник банку "Михайлівський" втік за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути