четвер, 16 січня 2014 19:45

Влада триматиме курс гривні - Олейніков

Влада триматиме курс гривні - Олейніков
Євген Олейніков Фото: me.gov.ua

Влада не піде не послаблення курсу національної валюти в 2014 році. Про це під час круглого столу заявив Директор Департаменту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Євген Олейніков.

"Нам роблять зауваження, що треба послабити курс гривні. Але це працює в країнах із експортоорієнтованою економікою, які виробляють товари з високою часткою доданої вартості. Україна, хоч і експортоорієнтована, але з товарами з високою часткою доданої вартості в нас не склалося", - заявив він.

Чиновник зауважив, що відпускання курсу гривні відразу призведе падіння економіки.

"Згадайте, як у 2008 році курс гривні послабили. І підштовхнули її за один крок до прірви. Ми отримали нечуване економічне падіння. Сьогодні економіці України потрібна передбачуваність. Тим паче в нашому становищі — це критично. Уряд ніколи не піде на дестабілізацію економіки", - наголосив Олейніков.

Економіст Олександр Охріменко спрогнозував, що коливання курсу долара по відношенню до гривні можливе на рівні від 8.1 грн до 8.5 грн.

Зараз ви читаєте новину «Влада триматиме курс гривні - Олейніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути