четвер, 25 лютого 2016 10:48

Вірус краде гроші з карток власників Android-смартфонів

Вірус краде гроші з карток власників Android-смартфонів

Експерти "Лабораторії Касперського" виявили один з найнебезпечніших банківських троянців на Android-пристроях - Acecard, який атакує користувачів 50 різних фінансових програм та послуг. Про це повідомляє Finance.ua

Троян Acecard при запуску різних додатків розміщує своє вікно поверх офіційного сервісу. Користувач, ні про що не підозрюючи, спокійно вбиває в поля логін і пароль, завдяки чому зловмисники отримують доступ до банківських карт і облікових записів власника пристрою. Також Acecard здатний перехоплювати SMS від банків з одноразовими паролями, що використовуються для грошових переказів.

Крім банківських і фінансових додатків, шкідлива програма Acecard може розміщувати свої фішингові вікна поверх таких додатків: WhatsApp, Viber, Instagram, Skype, VKontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter, Gmail, PayPal і т.і.

Вірус був уперше виявлений в лютому 2014 року, але довгий час він не показував жодних ознак шкідливої активності. Все змінилося в 2015 році, коли експерти "Лабораторії Касперського" виявили сплеск атак в період з травня по грудень 2015 року. Протягом цього часу понад 6000 користувачів стали жертвами трояна. Більшість з них живуть в Росії, Австралії, Німеччині, Австрії та Франції.

Зараз ви читаєте новину «Вірус краде гроші з карток власників Android-смартфонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути