пʼятниця, 25 вересня 2015 17:49

Вільна економічна зона в Криму підтримує окупанта - Ющенко

Вільна економічна зона в Криму підтримує окупанта - Ющенко
Фото: Владислав Содель

Колишній президент України Віктор Ющенко підтримує ініціативу про скасування режиму вільної економічної зони на території окупированого Росією Криму.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Апостроф".

"Це спосіб життя. Бізнес на війні. І тому, звичайно, утворення вільної економічної зони на Донбасі є великою помилкою. А кримськотатарські лідери роблять блискучу державну роботу. Я повністю поділяю такий підхід", - сказав він.

"Я економіст за освітою. У мене немає жодного аргументу, щоб дійти до того бачення ситуації, яке є у правлячих сил українського парламенту. Зона вільної торгівлі з Кримом - це метод надання потужної фінансової підтримки окупантові, агресивній політиці Путіна. Це колосальні гроші", - зазначив Ющенко.

При цьому екс-президент додав, що 80% продуктів, що йдуть на анексовану територію, адресовані не Криму.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко дав вказівку внести закон про скасування закону "Про вільну економічну зону в Криму", який діє з 27 вересня 2014 року.

Вільна економічна зона передбачає, що на території окупованого Криму не збирають податки в український бюджет, а доходи резидентів Криму оподатковуються як іноземні. Крім того, на території вільної економічної зони в оплату приймається як гривня, так і іноземні валюти.

Правовий режим ВЕЗ призвів до масового безмитного ввезення товарів на окуповану територію і через неї - в Росію.

20 вересня 2015 кримські татари почали безстрокову акцію блокади Криму. Серед їхніх вимог — скасування закону про вільну економічну зону.

Зараз ви читаєте новину «Вільна економічна зона в Криму підтримує окупанта - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути