пʼятниця, 01 липня 2016 09:55

Відсьогодні значно дорожчає гаряча вода

Відсьогодні значно дорожчає гаряча вода

Тарифи на гаряче водопостачання, теплову енергію та електроенергію для промисловості зростають в Україні з 1 липня. Зокрема, середньозважена ціна на одну гігакалорію тепла підвищиться з 534 до 1043 грн. Таким чином, тариф на тепло і послуги центрального опалення зросте для споживачів на 75-90% залежно від конкретного підприємства теплопостачання.

Про це повідомляє Укрінформ.

Тариф на гаряче водопостачання зросте для українців до 63-78 грн за кубометр. Конкретна ціна залежатиме від постачальника, а також від наявності сушарки для рушників у квартирі.

Тариф на централізоване опалення для споживачів, які не мають будинкових чи квартирних лічильників та сплачують за нормами споживання, з 1 липня 2016 року становитиме 32,97 грн/кв. м за місяць (з ПДВ).

Крім того, з 1 липня будуть підвищені тарифи на електроенергію для промислових споживачів. Зокрема, перша категорія промспоживачів отримала 10% підвищення, а друга категорія відсьогодні сплачуватиме на 8,2% більше.

Як повідомлялося, Кабмін з 1 травня встановив єдину граничну роздрібну ціну газу для побутових споживачів на рівні 6,879 тис. грн за 1 тис. кубометрів, для виробників теплової енергії - 6,81 тис. грн за 1 тис. кубометрів (з урахуванням тарифів на транспортування та ПДВ).

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні значно дорожчає гаряча вода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути