субота, 04 березня 2017 03:53

Велика французька компанія пішла з українського ринку

Велика французька компанія пішла з українського ринку
Air Liquide Yenakievo пішла з українського ринку. Фото: kp.ua

3 березня французька компанія Air Liquide у своєму повідомленні оголосила про припинення діяльності в Україні дочірнього підприємства Air Liquide Yenakievo, розташованого на Єнакіївському металургійному заводі (ЄМЗ). Поштовхом до цього рішення стало оголошення про встановлення адміністративного контролю над ЄМЗ з боку так званої "ДНР".

Про це пише Businesswire.

"Те, що велика іноземна компанія йде з України, - це поганий сигнал для іноземних інвесторів. Для відновлення привабливості української металургії в очах міжнародних партнерів уряд має підтримати український ГМК всіма можливими способами і певною мірою компенсувати результати залізничної блокади НКТ і протизаконні дії представників невизнаних республік", - заявив голова Федерації металургів України Сергій Бєлєнький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна припинить контакти із підприємствами, які захопили бойовики

Інвестиційний проект з будівництва повітророздільної установки на ЄМЗ здійснювався з 2011 року. Загальний обсяг інвестицій Air Liquide повинен був скласти близько 100 млн євро. Цей проект був одним з найбільш великих зарубіжних інвестиційних вкладень у розвиток металургійної промисловості в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Велика французька компанія пішла з українського ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути