субота, 18 січня 2014 11:00

Вчителька фізкультури пішла викладати фітнес за учетверо вищу зарплату

Вчителька фізкультури пішла викладати фітнес за учетверо вищу зарплату
фото: http://vk.com/

Євгенія Ковальчук – колишня вчителька фізкультури. Чотири роки тому вона приїхала у Київ, де влаштувалася на роботу викладачем фітнесу.

"Покинути школу мене змусило розлучення з чоловіком і низька зарплата, - розказує Євгенія Василівна. – Маю доньку-студентку. Тоді вона саме закінчувала 11 клас. Оксана залишатися в Івано-Франківську не хотіла. Завдяки олімпіадам поступила в університет у столицю. Я зрозуміла, що за вчительську зарплату її утримувати в Києві не зможу".

У червні 2010 року Ковальчук почала шукати роботу у Києві.

"У столичних школах вакансій не було. Поцікавилася, скільки отримують вчителі там. Виявилося, не набагато більше, ніж я. Винаймати квартиру у столиці за таку зарплату я б не змогла. Була у розпачі. Чоловік за рік до того поїхав у Москву на заробітки. На Великдень повернувся. Грошей на навчання доньці не привіз, але зізнався, що знайшов там іншу жінку. Запропонував розлучитися. Для мене то був кінець світу. Але взяла себе в руки, бо доньку більше нікому на ноги ставити".

З допомогою куми почала в інтернеті шукати вакансії.

"Від розпачу почала шукати роботу посудомийниці та прибиральниці. Випадково натрапили на сайт одного зі столичних фітнес-центрів. Там шукали вчителя для фітнесу. Думала, що по віку їм не підійду. Але прийшла на співбесіду, показала, що умію. Їм сподобалася моя підтягнута фігура. Пройшла підготовчі курси. Фітнес-інструктором пропрацювала рік. Отримувала 5 тисяч гривень. За 3 тисячі з донькою орендували квартиру. Оксана отримувала тоді 600 гривень стипендії".

У 2011 році адміністратор фітнес-центру запропонував Ковальчук працювати персональним тренером. Працює по 6 днів на тиждень.

"Доньку бачу рідко, бо працюю або з 8 до 16 або з 14 по 22 години, - пояснює Ковальчук. – Буває, що люди вже повертаються додому, а я тільки виїжджаю на роботу. Щодня маю по кілька груп. Багато рухаюся, стрибаю та танцюю. Персонально займаюся з людьми, які займаються за індивідуальними програмами. Розробила власні програми для персональних занять з інструктором".

Зараз працює у двох фітнес-центрах, отримує майже 8 тис. грн.. Це учетверо більше, ніж отримувала у школі.

Зараз ви читаєте новину «Вчителька фізкультури пішла викладати фітнес за учетверо вищу зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути